top of page

Over Onno Kokmeijer

Al op jonge leeftijd wist Onno Kokmeijer zeker dat de culinaire wereld hem prikkelde. Niemand minder dan zijn eigen vader gaf hem de basis van smaken, ingrediënten en verschillende kooktechnieken. Met een grote passie stapte Onno de keuken binnen van vele grote chefs en hun restaurants. Hij vergaarde waardevolle kennis die hij nog altijd als fundering in zijn eigen gerechten gebruikt. 

 

Hij begon in 2003 bij Ciel Bleu**, met als doel het creëren van zijn eigen signatuur. Zijn interesse voor Nederlandse producten maakte plaats voor zijn passie voor koken met internationale producten, uit bijzondere streken en regio’s over de hele wereld. Samen met Arjan Speelman, waarmee hij samen een chefsteam vormde, leidde Onno de keuken van Ciel Bleu met een groot verantwoordelijkheid gevoel als leermeester voor jonge aspirant chefs. Het is juist deze nieuwe generatie van jonge koks die hem inspireren om beter te worden en het uiterste van zichzelf te vragen, als leermeester en chef. Hij stopte zijn carrière bij Ciel Bleu** na bijna 20 jaar.

 

Sinds het begin van dit millennium heeft de Nederlandse gastronomie een enorme boost gekend waarmee het ‘chef zijn’ een diepgewortelde levensstijl is geworden, waar grote verantwoordelijkheid bij komt kijken. Onno’s passie voor zijn dynamische vak komt voort uit de inspiratie die hij heeft mogen opdoen tijdens het experimenteren met nieuwe invloeden van over de hele wereld. Hierbij is de impact van de huidige digitale wereld ontzettend groot. ‘De wereld is enorm verkleint door de snelheid waarmee chefs nu kennis en informatie kunnen delen’, aldus Onno. Samen met de bijzondere innovaties vanuit de culinaire wereld is het voor Onno een grote drijfveer om te streven naar onafgebroken ontwikkeling en vernieuwing binnen zijn werk.

Na een sabbatical slaat hij nu een nieuwe richting in. Kokmeijers drijfveer is een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van het ambacht. Onno richt zich nu op consultancy, concept ontwikkeling en andere gastronomische uitdagingen in het binnen- en buitenland. Naast zijn werkzaamheden voor DKXL als Culinary Director is Onno Kokmeijer ondernemer, private chef en ambassadeur voor Berger, Da Boronia Olijfolie en Marigold Culinair. Ook verzorgd hij privé diners en workshops.

bottom of page